Etusivu / Ajankohtaista / Bo:lle voimakas kasvun vuosi 2021

Bo:lle voimakas kasvun vuosi 2021

Bo Family Group -konsernin liikevaihdon kasvu jatkui nopeana ja oli 27 prosenttia vuonna 2021. Välitetyn asuntovarallisuuden määrä oli 1,6 miljardia euroa ja konsernin liikevaihto 36,3 miljoonaa euroa. Kappalemääräisesti yhtiö teki Suomen kymmenessä kasvukeskuksessa 5667 kauppaa, eli miltei tuhat kauppaa enemmän kuin edellisenä vuonna. Kasvu oli erityisen voimakasta Oulussa (48 %), Turussa (30 %), Tampereella (21 %) ja pääkaupunkiseudulla (21 %).  Tammi-marraskuussa Suomessa myytyjen, käytettyjen asuntojen kokonaiskappalemäärä kasvoi noin 15 %.  Tämä kertoo siitä, että Bo:n markkinaosuus jatkoi selvää kasvuaan päättyneenä vuonna. Vuoden aluksi Bo avasi uuden toimiston Helsingin Töölössä ja syksyllä Bo avasi uusimman, loma-asumiseen keskittyvän toimistonsa Levillä Kittilässä.

”Seitsemän vuotta kestänyt voimakas ja yhtämittainen kasvu lienee alallamme ennennäkemätön menestystarina. Se kertoo mielestäni ennen kaikkea tiimimme sitoutuneisuudesta laadukkaaseen asuntokauppaan ja toisaalta Bo:n vahvasta palvelukonseptista ja brändistä, jotka resonoivat kasvukeskusten asiakkaissa” kertoo Bo:n toimitusjohtaja Tuomo Räsänen.

Vuonna 2021 käytettyjen asuntojen myyntiajan keskiarvo oli Suomessa 102 päivää. Bo LKV:n välittämien asuntojen myyntiajan keskiarvo oli 57 päivää eli 44 % lyhyempi kuin muilla toimijoilla. Lähteet: Hintaseurantapalvelu & Bo LKV

Toiminnallisesti vuosi oli tapahtumarikas ja aktiivinen. Bo lanseerasi 2021 uusia digitaalisia työkaluja kuten myyjäasiakkaille tarkoitetun Bo App -mobiilisovelluksen, uusi sisustuslehtensä Bo Livingin, sekä tuotti uuden tuotantokauden Bo Living -podcastista, jolla on yhteensä jo yli 60.000 kuuntelua. Valtakunnallisesti yhtiö näkyi vahvasti mm. maailman suosituimman sisustusviihdeohjelman kotimaisen version Remppa vai Muutto Suomen keskeisenä sponsorina.

Vuoden 2022 näkymät positiiviset, välitysmarkkinan murros jatkuu

Viime kuukausien tiedot kertovat, että kuluttajien asuntolainojen nostaminen on jatkunut vilkkaana. Ennusteiden mukaan Suomen talous kasvaa edelleen vuonna 2022 ja edessä mahdollisesti odottavat maltilliset koronnostot ovat jo hyväksyttyä todellisuutta. ”Kaikki mitä tiedämme vuoden 2022 toimintaympäristöstä, kertoo että edellytykset hyvälle asuntokauppavuodelle ovat olemassa. Toivottua pienempi tarjonta myytävistä kohteista voi hidastaa alkuvuotta, mutta yleensä tasapainotilanne palautuu markkinalle kohtuullisen ripeästi. Tarjontakapeikko voi tarjota myös fiksuille myyjille mainioita myyntimahdollisuuksia” Tuomo Räsänen kommentoi.

”Samaan aikaan on hyvä todeta, että muuttuva toimintaympäristö myös haastaa välitysalan toimijoita voimakkaasti. Markkinoinnin digitalisaatio, sähköinen asuntokauppa, jatkuvasti nousevat osaamisvaatimukset juridiikassa, mutta ennen kaikkea muutokset kuluttajakäyttäytymisessä näkyvät kaikessa. Hyvänä vuonna 2021 nähtiin myös tunnettujen toimijoiden lopetuksia ja konkursseja. Uskon, että murros jatkuu ja menestys edellyttää ennakkoluulottomuutta ja valmiutta tehdä asioita eri tavalla” sanoo Räsänen.

Lisätietoja:
Tuomo Räsänen, toimitusjohtaja, Bo Family Group Oy, 040 718 2840, etunimi@bo.fi