Etusivu / Blogi / Kodit / Meidän kodit: Saariston syleilyssä
Bo Living
Kodit

Meidän kodit: Saariston syleilyssä

Kiinteistönvälittäjämme Taina Vuoren koti Turun saariston rauhassa tuo lempeää vastapainoa hektiselle työlle. Alunperin 1960-70-luvun vaihteessa loma-asunnoksi rakennettu talo koki täydellisen muodonmuutoksen kodiksi, jossa ykköskoti ja vapaa-ajan asuminen yhdistyvät.

Laaja-alainen remontti ja laajennus saaressa sijaitsevaan kiinteistöön voi monesta tuntua suurelta haasteelta. Raikasta merituulta rakastava Bo LKV Turun välittäjä Taina Vuori löysi paikan sattumalta etsiessään vapaa-ajan asuntoa meren rannalta. Etelään avautuva tontti ja henkeäsalpaavan upeat merimaisemat kallioiden siivittämänä rohkaisivat ihastuneen katselijan ehdottamaan silloisille omistajille paikan myymistä.

Taina Vuori, Bo LKV Turku

Tarmokkaasti asioita eteenpäin vievän Tainan rohkeat visiot kantoivat hedelmää, ja nyt vanhan vapaa-ajan asunnon tilalla seisoo jylhä koti, joka tunnetaan nimellä Villa Aava. Matkaa Turun keskustaan on 45 kilometriä, ja saareen pääsee kolmesti tunnissa kulkevalla lautalla muutamassa minuutissa. Talo meren rannalla on Tainalle samaan aikaan sekä ykköskoti että vapaa-ajan koti.

Suunnitteletko vapaa-ajan asuntosi myyntiä? Lataa Mökin myyjän opas.

Koti ja vapaa-ajan asuminen yhdistyivät

Vuonna 2017 ostettu vapaa-ajan asunto koki täydellisen muodonmuutoksen, kun sitä laajennettiin sekä remontoitiin kauttaaltaan täyttämään asukkaan toiveet nykypäivän asumismukavuuksineen. Pääosin itse suunnitellun remontin suunnittelutöissä oli apuna arkkitehti Nina Helin, joka antoi ammatillista näkemystä kodin toiminnallisuuksiin liittyviin suunnitelmiin.

Kalliolla rinteessä sijaitsevan kodin matala osa purettiin ja sen tilalle rakennettiin uusi laajennusosa. Suunnittelussa ja lämmöneristämisessä huomioitiin asuminen karuissakin saaristo-olosuhteissa kaikkina vuodenaikoina. Rakennukselle piti myös hakea poikkeuslupaa ympärivuotiseen asumiseen.

Inspiraationa saaristoluonto

Yhdessä ystävän ja tilasuunnittelija Susanna Lundénin kanssa suunniteltiin kodin sisätilat. ”Kiitos Susannalle siitä, että panostin riittävästi valaistukseen. Hän suunnitteli myös iki-ihanat portaani, jotka Harri Koli Liedosta toteutti”, Taina kertoo.

Meren ympäröimä saari ja sen kasvillisuus vaikuttivat suuresti kodin sisustusvalintoihin, joissa luonnonmateriaalit ovat suuressa roolissa. Ikkunoista avautuvat kauaskantoiset merimaisemat jykevine kallioineen toimivat vuodenaikojen mukaan vaihtuvina maisematauluina.

Yksi kodin ylpeyden aiheista on korkea ruutuikkuna, joka oli jo alkuperäisessä talossa. Jylhä maisema ja näyttävä huonekorkeus luovat komean katseenvangitsijan tilaan. Pinnoiltaan vaaleaan yleisilmeeseen kontrastia tuo Puustellin musta tammiviiluinen keittiö, jonka ääressä nautitaan ystävien hersyvästä seurasta hyvän ruuan siivittämänä.

Uusi ja vanha harmoniassa

Kiinnostus koteihin monissa muodoissa näkyy kiinteistönvälittäjän elämässä monin eri tavoin. Runsaat sisustuslehtikasat rytmittävät kodin tasoja, ja unelmien Böknäsin Heaven-sohvalta voi sisustushaaveilun lomassa tuijottaa meren aaltoja. Kodin kaunis kokonaisuus on rakentunut yhdistelemällä uusia ja vanhoja huonekaluja taidokkaasti.

”Sisustustyylini on ollut aikaisemmin vanhan ajan romanttinen, mutta ei koskaan liian pitsinen”, luonnehtii Taina tyyliään. Sittemmin kodin tyylisuunta on muokkaantunut kohti selkeämpiä linjoja ja ajattomuutta rosoisilla pinnoilla höystettynä. Taina päivittää kuvia arjestaan myös instatilillään @tainavuoribolkv.

Juuri nyt saariston syleilyssä nautitaan elämästä. ”Tällaisia paikkoja ei löydy kovinkaan helposti. Rohkealla visioinnilla ja remontoimalla saa kuitenkin toteutettua asumisen unelman. En kadu matkaani tähän ihanaan saaristokotiini Villa Aavaan”, Taina vahvistaa.

Bo:n tekevät ihmiset. Tiimimme koostuu yli 240 ammattilaisesta, jotka yhdessä luovat päivittäin suomalaisen kiinteistönvälityksen menestystarinaa. Tarjoamme laadukasta ja henkilökohtaista palvelua, joka johtaa hyviin kokemuksiin ja erinomaisiin kauppoihin.

Teksti: Saara Myllyaho
Stailaus: Peeta Peltola
Kuvat: Juuso Soininen