Etusivu / Blogi / Sisustus / Tulitikkutehtaan tunnelmissa
Bo Living
Sisustus

Tulitikkutehtaan tunnelmissa

Bo LKV Lahden uusi koti löytyy tunnelmallisesta Tikkulasta. Vanhan ja rosoisen punatiilisen tulitikkutehtaan miljöö sisustettiin tilan tunnelmaa ja toimistoväen toiveita kunnioittaen.

Bo LKV Lahden uuden toimitilan etsiminen tuli ajankohtaiseksi keväällä 2021, kun vanhan tilan vuokrasopimus oli päättymäisillään. Potentiaalisia vaihtoehtoja kartoitettiin Lahden keskustasta muutaman kilometrin päähän sataman alueelle asti. Upeat toimistotilat punatiilisessä tehdasmiljöössä Sibeliustalon ja Vesijärven läheisyydestä puhuttelivat tunnelmallaan.

Rosoisten punatiilten verhoamat seinät, tilan käyttömahdollisuudet sekä helppo löydettävyys vahvistivat sen oikean löytyneen. ”Toivoimme uudelta toimistoltamme omaa rauhaa, avointa tilaa sekä hyviä toiminnallisuuksia, ja niitä myös saimme”, kertoo Bo LKV Lahden myyntijohtaja Markku Heikkilä

PUNATIILIEN SYLEILYSSÄ: Ideal Keittiöiden dramaattisen mustat mattapintaiset kalusteet sopivat neuvottelutilan rouheaan tiilipintaan yhdessä Tarkett Wood Prestige Tammi 1-sauvaisen parketin kanssa. Lasimuotoilua edustavat musta Innoluxin MULTI M -riippuvalaisin sekä Iittalan Ruutu maljakko. Lasiseinän edessä Eurokankaan läpikuultavat Assos verhot. Formverkin valikoimista ferm LIVING Pujo lattianaulakko, jonka on suunnitellut suomalainen muotoilutoimisto Studio Finna. Valkoiset Innoluxin MULTI L riippuvalaisimet sopivat tilan tunnelmaan. Toimiston viimeistelyssä sisustusarkkitehti Jenni Leikas ja stailaaja Karla Aaltonen.

Tilan historia inspiroi suunnittelijoita

Rakennus on toiminut vuosina 1925-1969 tulitikkutehtaana, jonka jälkeen se remontoitiin toimistokäyttöön sopivaksi. Vanhan rakennuksen arkkitehtuurissa oli aistittavissa vahvasti Bo:n henki. ​”Punaiset tiilet, betonilattia ja vanhan tehtaan korkeat tilat toimivat inspiraation lähteinä tila- sekä sisustussuunnittelussa. Neuvottelutilaan valitsin leveän lankkuparketin sekä mustat keittiökalusteet, jotka istuvat tilan autenttiseen rouheuteen”, kertoo suunnittelusta vastannut Bo:n sisustusarkkitehti Jenni Leikas. Apuna sisustuksen ja stailauksen suunnittelussa toimi stailaaja Karla Aaltonen.   

SISUSTUKSEN PEHMEÄT MUODOT: Pyöreän 101 Copenhagen Pillar Low -sohvapöydän vieressä veistoksellinen Fainan Korotun kahvipöytä. Iittalan Miranda kulho hedelmille. Loungessa siro Kuusilinnan Ilma-sohva, jonka tyynyjen teresaumat antavat viimeistellyn ilmeen. Made by Choicen Kolho tuolien ja Lampefeberin malliston Chors Ambiente K -seinävalaisimen pehmeät muotokielet yhdistyvät tasapainoisesti Roots Livingin Pilari maton kanssa. Edellan 1SQ-U sähköpöydät mahdollistavat ergonomisen työskentelyn.

Sisustus kiertotaloutta tukien

​Toimitilan sisääntulosta on kulku rakennuksen muihinkin vuokratiloihin, joten tilojen erottamiseen oli suunniteltava toimiva ratkaisu. ”Halusin pitää sisääntuloalueen ilmavana ja valoisana, joten päädyin lasiseinään, jossa on lukittavat liukuovet”, täsmentää Jenni. Tarpeen vaatiessa yksityisyyttä saadaan koko lasiseinän pinta-alan täyttävillä verhoilla, jotka toimivat hyvin myös akustoivana elementtinä.

Tilojen kalustevalinnoissa suosittiin kiertotaloutta. Bo:n aiemmin hankkimia laadukkaita ja ajattomasti muotoiltuja huonekaluja pystyttiin hyödyntämään uudessa miljöössä. Loppujen lopuksi uutena hankittiin vain ergonomiset sähköpöydät sekä muutamia kalusteita, valaisimia ja tekstiilejä.  

”Uudet tilat ovat avarat, valoisat ja ennen kaikkea kauniit. Toimistossa työskentely sujuu aiempaa paremmin ja täällä on hyvät tilat myös yhdessäololle”, kertoo Bo LKV Lahden toimistopäällikkö Henna Stenborg.

Tiimin ammattitaito on hiottu huippuunsa ja omaa osaamista myös halutaan kehittää jatkuvasti. Lahden huippuvälittäjämme toteuttavat vuosittain tuhansia erilaisia asumisen ja elämisen unelmia koko Päijät-Hämeen alueella. Kun olet myymässä asuntoasi, ota meihin yhteyttä. 

Yhteistyössä: Innolux, Iittala, 101 Copenhagen, Edella, Kuusilinna, Eurokangas, FAINA, Lampefeber, Made by Choice, Roots Living, Formverk, Ideal Keittiöt, Tarkett.

Teksti: Saara Myllyaho
Tilasuunnittelu: Jenni Leikas
Sisustussuunnittelu ja stailaus: Jenni Leikas ja Karla Aaltonen
Kuvat: Misa Kannos