Etusivu / Päijät-Häme / Asikkala / Patalahdenniementie 65

Patalahdenniementie 65

Pietilä, Asikkala | Mökki tai huvila | + 2 rantasaunaa + autotalli/varasto. Päärakennuksessa Oh, k, rt, 2mh, khh, 2wc, ph/s, aula + 2 parveketta + 2 terassia

Päijänteen rannalta Asikkalasta löytyy tämä poikkeuksellisen upea 2019 valmistunut koti, jonka huoliteltuun pihapiiriin kuuluu kaksi talvilämmintä rantasaunaa ja autotalli kahdelle autolle varastolla. Omaa rantaviivaa länteen on noin 120 metriä ja tontin pinta-ala on reilu hehtaari. Veneilijää innostaa yhteys Kinisselälle ja suojaisa laituripaikka.

Honkalinnaan saapuessa pihatietä koristaa upea rautainen portti, joka välittömästi herättää kiinnostuksen kun järvikin lupaavasti siintää rinteen alla. Täydellisesti rinteeseen sijoitettu päärakennus on juuri niin näyttävä kuin odottaa sopii, silti mikään häiritse ihania järvinäkymiä. Näin nopeasti kaikki arjen kiireet jäivät taakse, läsnä on vain luonnonrauhaa, Päijänne ja täydellinen kesäkeidas rantasaunoineen ja hiekkarantoineen. Täällä on majoitustilaa isommallekin porukalle, perheelle ja ystäville. Päärakennuksen lisäksi majoitustilaa löytyy hyvin kahdelta, talvellakin asuttavalta, hyvin varustellulta rantasaunalta. Terasseja ja parvekkeita kesäpäivän oleskelupaikoiksi täältä löytyy hulppeasti, melkein 150 neliön verran.

Täällä arkikin on juhlaa ja päärakennus vastaa laadukkaan asumisen unelmiin modernilla otteella, jossa on silti puun tuomaa lämpöä ja lempeyttä. Suuret ikkunat tuovat valon, luonnon ja järvimaiseman mukaan jokaiseen hetkeen ja korkealle kohoava katto antaa tilaa hengittää. Perheen kokkia ilahduttaa erityisesti suuri upea keittiö kivitasoineen, jonka sijoitus olohuoneen yhteyteen näkymien äärelle on täydellinen. Saarekkeen ääressä nautitaan aamiaiset ja lounaat, illallista varten voidaan sitten siirtyä muodollisempaan ruokailuhuoneeseen tai säiden salliessa, tietysti terassille ilta-aurinkoon grillaamaan.

Kodinhoitohuoneen lisäksi tässä kerroksessa on täydellinen saunaosasto hemmotteluun, jonka tummassa tunnelmassa viihtyy siinä missä rantasaunallakin. Talvella voi pulahtaa avannon sijaan poreissa tai vilvoitella saunaosaston omalla terassilla. Kodin kaksi makuuhuonetta on sijoitettu eri kerroksiin ja yläkerran päämakuuhuoneessa onkin oma parveke aamuaurinkoon sekä aivan erityinen, täydellinen rauha. Yläkerran aulatiloista on moneksi, oleskeluun, pelaamiseen, lukemiseen tai vaikka työtilaksi, josta on se kaikista kaunein näkymä, kuin päivittäin vaihtuva maisemataulu.

Huoliteltu alas rantaan aukeava piha-alue on täällä tehty helppohoitoiseksi ja kauniiksi istuksin reunusteluilla selkeillä kulkuväylillä. Leikattavan nurmikon määrä on maltillinen, tontin muotoa ja materiaaleja on hyödynnetty kivivirran tapaan. Hämäräkytkimellä varustetut pihavalot kulkuväylillä ovat syksyn tullen sekä kauniit että tarpeen. Jos pihapuuhat eivät houkuttele, voi ne täällä ulkoistaa paikalliselle talotalkkarille, kuten myös talven lumityöt.

Rantasaunoja löytyy vesirajan tuntumasta, ei yksi vaan kaksin kappalein. Uudempi 2014 valmistunut rantasauna on sijoitettu kauniin kallion päälle, joka viettää suoraan veteen. Kallion kainalosta löytyy laituri, joka varmasti on yksi kesäisistä lempipaikoista täällä, näkymät suurelle Kinisselälle eivät voisi olla paremmat. Täydellisesti varustellusta saunamökistä löytyy tupakeittiö, vesiwc, suihku ja sauna. Aivan loistava oma ”suite” vieraiden majoittamiseen tai pidempään illanviettoon. Hiekkarannan uimapaikan toiselta laidalta löytyy puolestaan 2023 täydellisen muutoksen kokenut rantatalo, jossa puusaunan lisäksi takkatupa varustellulla keittiöllä. Se on omaa rauhaa kaipaavalle oma soppi, makuupaikka tai vaikka työhuone. Molemmat saunarakennukset soveltuvat myös talvikäyttöön.

Monipuolisten tilojen puitteissa rauhallisista kesäpäivistä tai aktiivisemmasta lomailusta nauttivat kaikki, useamman sukupolven tai ystävien kera. Vakituinen asuminen mahdollistaa kodin Päijänteen rannassa, johon sitten lapset ja lastenlapset voivat poiketa kesälomilla sekä tietysti juhannukseksi ja jouluksi. Kohteen rakennukset myydään irtaimistoineen eli pääset muuttamaan sisään ilman minkäänlaista vaivaa. Kaikki rakennukset ovat hyvässä kunnossa eli lähiaikojen korjaustarpeita täällä ei ole, vaan lukuisia onnellisia päiviä.

Viehättävä Asikkala ja puhtaan kirkas Päijänne ovat loma-asukkaiden suosiossa. Alle kahden tunnin ajomatka Helsingistä ja veneilymahdollisuudet Päijänteellä sekä kanavien kautta Ruotsalaisella ja Vesijärvellä ovat vertaansa vailla. Päiväretkillä veneillen löytyy aina mukava kesäkahvila tai ravintola, johon poiketa.

Tervetuloa tutustumaan ja kokemaan kesän onnenhetkiä kun iltauinnin jälkeen on aikaa ihastella terassilla auringonlaskua. Täällä järviluonnon keskellä mieli on rauhallinen ja kiitollinen ympäröivästä kauneudesta.

Esittelen tätä kohdetta vain yksityisesittelyin, varaathan ystävällisesti oman kiireettömän esittelyajan.

THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

Bo LKV | Katja Kolu | 0400 199 076 | katja.kolu@bo.fi

ONKO OMA KOTI VIELÄ MYYMÄTTÄ?

Pyydä minut arviokäynnille ja kertomaan miten stailaamalla ja edukseen erottuvilla kuvilla saadaan asuntokauppassa tuloksia. Valitse aktiivinen ja jo kahdesti vuoden markkinoijana palkittu välittäjä, jolla on osaamista ja vahvoja näyttöjä onnistuneista asuntokaupoista. Varaa sinulle sopiva aika tapaamiseen kalenteristani kopioimalla linkki selaimeen https://my.serviceform.com/katja-kolu. Tarjoan sinulle henkilökohtaista palvelua joka toteuttaa asumisen unelmia.

Kiinnostaako tämä kohde?

Ota meihin yhteyttä tai jätä viesti

Katja Kolu

Katja Kolu

kiinteistönvälittäjä LKV, partner

Rakennus

Käyttöönottovuosi
2019
Rakennusmateriaali
Puu
Rakennusmateriaalien kuvaus
Puuunkoinen hirsipaneloitu puutalo.
Kattotyyppi
Pulpettikatto.
Kate
Peltikate.
Asuinpinta-ala
213,2 m2 (251,5 m2)
Lisätietoja pinta-alasta
Päärakennuksen rakennuspiirustusten mukainen kerrosala 251,5m2 ja huoneistoala 213,2m2.
Pinta-alaa ole tarkistusmitattu.
Kohteen hinta ei määräydy pinta-alan perusteella vaan perustuu kokonaisuuteen.
Kerrokset
2
Muut tilat
38,3 m2
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Puu, sähkö, ilmalämpöpumppu
Lämmön jakotapa
Sähköpatterilämmitys, sähköinen lattialämmitys, uuni/takka, ilmalämpöpumppu
Huoneluku
+ 2 rantasaunaa + autotalli/varasto. Päärakennuksessa Oh, k, rt, 2mh, khh, 2wc, ph/s, aula + 2 parveketta + 2 terassia
Keittiön muut varusteet
Mikroaaltouuni, astianpesukone, kiinteät valaisimet, liesituuletin / suodatin
Liesi
Induktioliesi, erillisuuni
Keittiön työtasojen materiaali
Kivi
Keittiön lattiamateriaali
Laatta
Keittiön seinien materiaali
Maalattu, osalaatoitus
Kylpyhuoneen varustus
Poreamme, lattialämmitys, suihku, kiinteät valaisimet, kylpyhuonekaapisto
Kylpyhuoneen lattiamateriaali
Laatta
Kylpyhuoneen seinämateriaali
Kaakeli
Sauna
Asunnossa on sauna
Saunan lattiamateriaali
Laatta
Saunan seinämateriaali
Puu
WC-tilojen kuvaus
Varustus: lattialämmitys, bidee-suihku
Lukumäärä: 2
Lattiamateriaalit: laatta
Seinämateriaalit: kaakeli
Kodinhoitohuone
Erillinen jääkappi/pakastin kodinhoitohuoneessa.
Varustus: pesukone, pesuallas, lattialämmitys, lattiakaivo, pyykkikaapit, pöytätaso
Lattiamateriaalit: laatta
Seinämateriaalit: maalattu, osalaatoitus
Makuuhuoneen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Lukumäärä: 2
Lattiamateriaalit: laatta, laminaatti
Seinämateriaalit: maalattu, puu
Oleskelutilojen kuvaus, lisätiedot ja varustus
Lattiamateriaalit: laatta
Seinämateriaalit: maalattu, puu
Muut tilat
Järven puoleinen terassi etelä/länsisuunnassa päivä- ja ilta-aurinkoon. Katettu terassi 23m2 sekä avoterassi 21m2.
Saunan katettu vilvoitteluterassi itään 11m2.
Katettu parveke järvelle etelä/länsisuuntaan 10m2.
Katettu parveke itään 11m2.
Tulisija
Varaava vuolukivitakka ja leivinuuni
Takkatiedot
Takka
Muuta kauppaan kuuluvaa
Irtaimisto päärakennuksessa sekä saunamökeissä.
Kunto
Hyvä
Lisätietoja energiatodistuksesta
Ei lain edellyttämää energiatodistusta.
Laadittu energiatodistus 18.3.2012 (energialuokka C/2007) jonka viimeinen voimassaolopäivä oli 18.03.2022.
Laaditaan uusi energiatodistus kuntotarkastuksen yhteydessä.

Kiinteistötiedot

Kiinteistötunnus
16-417-3-174
Kortteli/Kiinteistön nimi
Laanila
Tyyppi
Tila
Tontin tyyppi
Rantatontti
Tontin koko
1,23 ha
Tontin omistus
Oma
Panttikirjat
900 000,00 €
Lisätietoja tontista
Rinnetontti joka laskee Päijänteen ja Kesulahden rantaan. Rannan läheisyydessä tasaisempaa piha-aluetta. Hoidetun pihapiirin lisäksi luonnontilaista matsäaluetta.

Tontin kokonaisalasta 1,5420 ha on 1/5 (3084 m2) alalle tehty hallinnanjakosopimus, joka on kartassa määritelty tontin toiseen laitaan. Kiinteistön piha-alue tai rakennukset eivät sijaitse tällä sopimuksella määritellyllä alueella, eikä sillä ole rakennuksia.
Tie perille
Vesijohto
Porakaivo
Veden laatu ja riittävyys
Talousvesi 140m kallioon porattusta porakaivosta.
Wetec digitaalinen vedenpudistusjärjestelmä ja veden laatu tutkittu.
Viemäri
Umpisäiliö, imeytyskenttä
Rakennusoikeus
400,0 m2
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Rakennettu kokonaiskerrosala 377 k-m2.

Muita tietoja

Omaa rantaviivaa, metriä
120 m
Rannan kuvaus
Kalliorantaa ja kova pohjaista rantaa johon rakennettu hiekkaranta. Venelaiturin sivulla 1,2-1,5m syvyys veden korkeudesta riippuen.
Rannan edessä mahdollisesti vesijättöä.
Vesistön nimi
Päijänne, Kesulahti josta yhteys Kinisselälle
Liikenneyhteydet
Helsingistä ajoaika noin 2 tuntia. Lahdesta noin 40 min ja Vääksyn palvelut alle puolen tunnin etäisyydellä. Kalkkisten kylään 20 min. ajomatka.
Hyväkuntoista hiekkatietä pihaan noin 3,5 km.
Ajo-ohje
Karttapalvelut opastavat vain ison tontin reunalle, jatka kuitenkin ajamista eteenpäin kunnes näet kyltin ja portin oikealla.

Asumiskustannukset

Kiinteistövero
1 421,43 €
Tiemaksut
354,00 €
Muut maksut / lisätietoa maksuista
Sähkölämmitys ja käyttösähkö
2022 25 024,65 kWh
2023 21 066,40 kWh
Jätehuolto noin 100eur/v.
Jätehuollon perusmaksu 36,48 eur/v.
Umpikaivon tyhjennys noin 270eur/kerta.
Pihan auraus noin 100eur/v.

Hinta

Velaton hinta
1 200 000,00 € (5 628,52 €/m2)
Myyntihinta
1 200 000,00 € (5 628,52 €/m2)
Vapautuu
Sopimuksen mukaan
Maksuehto
Käteinen.
Kartta