Kamera videovakaimella

Videotuotannot

Ammattilaisten tuottamat kohde-, yritys- ja mainosvideot luovat aina asiakkaalle ja katselijalle uudenlaista lisäarvoa kohteesta ja tukevat kohteen myyntiä sekä brändäystä. Alla kerromme millaisia erilaisia videotuotantoja tarjoamme asiakkaillemme.

1. Kohteen esittelyvideo

Kohteen esittelyvideo on oiva tapa markkinoida kohdetta yhdellä katselukerralla niin, että myytävä kohde, sen lähialueet sekä lähipalvelut saadaan kuvattua samalle videolle ilmasta tai maasta käsin. Esittelyvideo ei ole pelkästään myyntivideo asunnosta, vaan esittelynvideon avulla voimme brändätä kokonaisia kortteleita ja asuinalueita. Ilmasta kuvatut dronevideot helpottavat katselijaa luomaan kokonaiskäsityksen myytävästä kohteesta ja alueen lähipalveluista. Tärkeitä seikkoja kohteen brändäyksessä voivatkin olla myytävän kohteen sijainti suhteessa kulkuyhteyksiin, lähipalveluihin, asuinalueen ulkoilumahdollisuuksiin ja palveluihin. 

Kohteen esittelyvideo rakennetaan aina asiakkaan toiveiden mukaisesti. Useimmiten videolla on aina lyhyt käsikirjoitus, johon pyritään rakentamaan kaikki kohteelle arvokkaat ja lisäarvoa tuovat seikat. Kohdevideoin pituus voi vaihdella muutamista kymmenistä sekunneista aina muutamiin minuutteihin. Video brändätään ja värioptimoidaan aina asiakkaan toiveiden sekä asiakkaan lähettämien materiaalien mukaisesti. Halutut logot, tagit, tekstit ja tekstien fontit voidaan upottaa videolle vaivatta. Leikkaus ja editointi räätälöidään aina taustamusiikin kanssa yhtenäiseksi. 

Ateneumin tilaesittelyvideo
15 sek TV-mainos sisättän spiikin ja ilmavideota (PEAB)

2. Asuntovideo välittäjille 

Kiinteistönvälittäjien asunto- ja kohdevideoista on tullut nykypäivänä enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mutta video vielä tuplasti enemmän. Kohdevideo on helppo tapa esitellä yhdellä kertaa koko myytävä huoneisto tai kiinteistö. Välittäjä voi halutessaan myös esiintyä videolla, liikkua videon mukana ja olla mukana luomassa lisäarvoa sekä uutta informaatiota katselijalle. Videon avulla katsoja pystyy hahmottamaan myytävän kohteen pohjaratkaisun paremmin jo yhdellä katselukerralla. Eri sosiaalisen median alustoilla video toimii myös ketterästi, se kerää näyttökertoja ja konversiota myös herkästi. Halutessaan välittäjän puhe voidaan myös tekstittää myös videolle. 

Asuntovideon tarkoituksena on luoda helposti kokonaiskuva myytävästä kohteesta, mutta myös kohteen ympäristöä, pihamaata, taloyhtiön yhteisiä tiloja ja kaikkea lisäarvoa tuovaa materiaalia voidaan yhdistää kohteen esittelyvideolle. Dronella kuvatut ilmavideot on myös helppo lisätä kohdevideoon. 

3. 3D-Animaatiovideot 

3D-animaatiovideoksi kutsutaan videota, joka on tuotettu 3D-mallintamalla 3D-visualisointien pohjalta. Animaatio koostuu sadoista tai tuhansista yhteen liitetyistä yksittäisistä fotorealistisista still-visualisoinneista eli renderöinneistä.  3D-animaation avulla herätät henkiin kohteen, jota ei ole vielä rakennettu. Animaatio mahdollistaa kohteen sijainnin, arkkitehtuurin, myyntivalttien ja tunnelman viestimisen tavalla, johon muut markkinointiratkaisut eivät kykene.

Videoanimaation tuotannossa hyödynnämme vahvaa arkkitehtuurin, sisustus- ja tilasuunnittelun, tarinankerronnan, videoeditoinnin, mallinnuksen ja projektinjohdon osaamistamme. 3D-animoinnin tuottaminen on haastavaa erityisosaamista jota löytyy vain harvalta toimijalta. Teemme laajoja 3D-animaatioita, lyhyempiä teaser-animaatioita sekä animoituja still-kuvia eli cinemagrapheja. Olemme koonneet 3D-animaatioista kattavamman esittelyn tänne.

Tyylikäs laaja 3D-animaatiovideo, josta tehtiin myös eri kokoisia versioita eri medioihin (Pohjola Rakennus)
Laaja 3D-animaatiovideo sisältäen näyttävää ja leikkisää grafiikkaa (YIT)

4. Kohteen markkinointivideo 

Perinteisiä kohde-esittelyvideoita ja välittäjävideoita on käytetty jo useiden vuosien ajan ja niitä hyödyntää lähestulkoon kaikki kiinteistövälitystoimistot ja rakennusliikkeet markkinoinnissaan. Luovemmat, tunnelmaan ja fiilikseen keskittyvät mainosfilmimäisemmät videot ovat puolestaan uutta markkinoilla. Me Bo Businessilla haluamme ravistella hieman markkinassa totuttuja tapoja ja siksi tykkäämme tehdä asiat vähän eri tavalla.

Olemme käsikirjoittaneet ja tuottaneet useita upeita ja uudenlaisia markkinointivideoita asiakkaillemme, pääasiassa sosiaalisen median kanaviin. Video suunnitellaan alusta asti suoraan haluttuun markkinointikanavaan, eli kuvatessa mietitään jo kuvasuhteet – tuleeko video esimerkiksi pystyvideona 15 sekunnin teaserinä Instagram Storyyn vai neliön mallisena pitempänä minuutin versiona Facebookiin. Olemme tehneet esimerkiksi lyhyitä some-videosarjoja kohteille ja meidän kauttamme onnistuu myös markkinointivideot TV- ja striimauspalveluihin.

Some-video uudiskohteelle, pääkohderyhmä on +50v pariskunnat (Finem).
Mobiilioptimoidut story-sisällöt someen Facebookiin ja Instagramiin (NREP)

5. Timelapse- ja hyperlapse-videot 

Timelapse-videoilla tarkoitetaan kuvasarjoja, jotka ovat yhdistetty monista yksittäisistä kuvasarjoista ja jotka on kuvattu yhdestä ja samasta kohdasta. Näyttävien timelapse-videoiden avulla voidaan esittää ajan kulkua, vuorokausien vaihtelua, valojen ja varojen liikahtelua tai vaikkapa horisontissa leijailevien pilvien liikehdintää. Timelapse-videot ovat todellisia katseenvangitsijoita ja lyhyetkin videot keräävät konversiota erityisen hyvin. Timelapse-videot toimivat loistavasti eri somealustoissa, mutta myös kohdesivujen etusivuilla tai erilaisissa bannereissa. Videot voivat olla ”looppavia”, eli videolla ei tarvitse olla alkua ja loppua, vaan timelapse-video toistaa loputtomasti itseään. Hyperlapse-video on vielä hieman edistyneempi versio edeltäjästään. Siinä detaljien lisäksi liikkuu myös kamera kuvaamisen aikana. Molemmat ovat erityisen näyttäviä kokonaisuuksia ja erottavat varmasti massasta. 

Videokuvausten hinta 

Videokuvausten hinta koostuu pääsääntöisesti videoitavan kohteen koosta ja samalla kohdevideon sisällöstä sekä kohdevideon pituudesta. Hintaan luonnollisesti vaikuttaa myös videokuvauksen editointi, leikkaus, introt ja outrot, musiikin tekijänoikeus kustannukset ja asiakkaan brändillisten toiveet, esimerkiksi logojen ja värimaailman sovitus. Pääasiassa voidaan sanoa, että kohde- ja välittäjävideot ovat edullisemmasta päästä, hinta vaihtelee 500€ ja 3000€ välillä riippuen kuvattavasta materiaalista ja editoinnin määrästä. Some- ja markkinointivideoiden käsikirjoitus, suunnittelu ja tuotanto vaatii enemmän työtä, jolloin hinta asettuu yleensä 1000€-5000€ välille. 3D-mallinnetut videot ovat suurempitöisiä ja niiden hinnoista voit lukea tarkemmin täältä.

Olemme ratkaisseet videokuvaukset aina kustannustehokkaasti asiakkaidemme toiveiden mukaisesti. Tuotantotiiminä (kuvaus, ääni, valot, editointi) käytämme Suomen huippuammattilaisia.