3D-animaatiovideo

Visualisointikuviin pohjautuvalla animaatiolla voidaan esitellä kohteen sijaintia, arkkitehtuuria, tunnelmaa, yhteyksiä ja palveluja upealla tavalla.

Animaatiovideo herättää katsojan mielenkiinnon still-kuvia paremmin

3D-animaatiovideoksi kutsutaan videota, joka on tuotettu 3D-mallintamalla 3D-visualisointien pohjalta. Animaatio koostuu sadoista tai tuhansista yhteen liitetyistä yksittäisistä fotorealistisista still-visualisoinneista eli renderöinneistä.  3D-animaation avulla herätät henkiin kohteen, jota ei ole vielä rakennettu. Animaatio mahdollistaa kohteen sijainnin, arkkitehtuurin, myyntivalttien ja tunnelman viestimisen tavalla, johon muut markkinointiratkaisut eivät kykene.

Videoanimaation tuotannossa hyödynnämme vahvaa arkkitehtuurin, sisustus- ja tilasuunnittelun, tarinankerronnan, videoeditoinnin, mallinnuksen ja projektinjohdon osaamistamme. 3D-animoinnin tuottaminen on haastavaa erityisosaamista jota löytyy vain harvalta toimijalta.

Olemme luoneet näyttäviä 3D-animaatiovideoita yksittäisistä pienkerrostaloista konseptitaloihin ja laajoihin aluerakennushankkeisiin. Jokaisella 3D-animaatiollamme on tarkkaan harkittu käyttötarkoitus joka kartoitetaan ennen 3D-animointiin ryhtymistä. Liikkuvan kuvan avulla voidaan esittää esimerkiksi uuden asuinalueen kehittyminen ja rakentuminen, näyttävän kerrostalon arkkitehtuurin kohokohdat, modulaarisen kodin muutosvaihtoehdot tai kokonaisen toimistokerroksen layout ja muunneltavuus.

Modernissa markkinoinnissa videoanimaatiot ovat tutkitusti tehokas median muoto, joka herättää katsojan mielenkiinnon still-kuvia paremmin. 3D-animaatiovideot ovatkin parhaimmillaan sisältönä digimarkkinoinnissa ja verkkosivujen katseenvangitsijana. Tästä johtuen editoimme videoista aina tarpeen mukaan esimerkiksi sosiaaliseen mediaan räätälöidyt versiot.

Erilaisia 3D-animaatiotuotantoja

Laaja kohdeanimaatio

Laaja kohdeanimaation on yleensä noin 1-2 minuutin pituinen 3D-animaatiovideo, jossa esittelemme tyypillisesti kohteen sijaintia, arkkitehtuuria, ympäristöä ja eri tiloja sisältä ja ulkoa. Hyödynnämme usein myös todellista videokuvaa jonka kuvaamme kohteesta tai sen ympäristöstä. 3D-animaatiovideo toimitetaan 25fps (25 kuvaa sekunnissa) full-HD videotiedostona .mp4 muodossa. Lopullisesta videosta on suositeltavaa editoida myös lyhyitä versioita digitaalisten mainoskampanjoiden tarpeisiin. Laaja kohdeanimaatio antaa keinot viestiä kohteen erityispiirteitä tavoin joissa vain mielikuvitus on rajana!

YIT:lle tekemämme laaja kohdeanimaatio Arabianrannan Arte -uudiskohteeseen

Lyhyt teaser-animaatio

Lyhyt teaser-animaatio on parhaimmillaan kun halutaan herättää kiinnostusta ja puhutella kohderyhmää. Ennakkomarkkinoinnin haasteena on usein erottua kilpailevista hankkeista ja saada potentiaaliset asiakkaat tutustumaan ja hakemaan lisätietoa juuri omasta kohteesta. Nimensä mukaisesti teaser -animaatiota käytetään usein kohderyhmän aktivoinnissa ja liidien keräämisessä ennen varsinaista ennakkomarkkinoinnin aloitusta. Teaser on täysiverinen 3D-animaatiovideo, mutta sen fokus ja sisältö on tarkemmin rajattu. Tarkoituksena ei ole esitellä koko kohdetta, vaan keskittyä tarkasti johonkin erottumistekijään ja ohjata asiakkaat lisätiedon äärelle.

Tapiolan Feenixistä tehty lyhyt Teaser-animaatiovideo

Cinemagraph

Cinemagraphiksi kutsutaan visualisointikuvasta animoimalla tuotettua “liikkuvaa still-kuvaa”, jossa osa elementeistä liikkuu ja osa ei. Kahvikupista nouseva höyry, kesäisessä tuulessa hulmuavat verhot ja rantaan hiljalleen lainehtivat aallot herättävät staattisen kuvan henkiin. Tunnelmaa luovat cinemagraphit ovat erityisen suosittuja verkkosivujen taustavideona sekä sosiaalisessa mediassa kuten Instagramissa, jossa ne kiinnittävät itseensä huomion tehokkaammin kuin liikkumaton kuva. Cinemagraph on 3D-animaatiovideoista lyhyin ja tyypillisesti looppaava, eli toistuva. Cinemagraph on myös kustannustehokas vaihtoehto 3D-animaatiovideolle. Se on merkittävästi edullisempi, koska kuvaan animoidaan vain muutamia elementtejä.

Katso kooste Bo Businessin tekemistä Cinemagrapheista erilaisiin asiakasprojekteihimme!

3D-animaatiovideoiden hinta

3D-animaatiovideon hinta on aina räätälöity ja riippuu pääosin mallinnuksen määrästä, animoinnin ja editoinnin haastavuudesta sekä videoanimaation pituudesta. Mikäli olemme jo mallintaneet kohteesta 3D-visualisointeja laskee se kustannusta merkittävästi, sillä hyödynnämme samaa mallinnusta myös 3D-animaatiovideon tuotannossa. Animaatiovideolle asetetaan aina ennen aloitusta tavoite ja budjetti joiden pitävyydestä vastaamme me. Mahdolliset muutokset sisältöön ja budjettiin käsitellään aina tapauskohtaisesti ja pidämme huolen että yllättäviä lisäkuluja ei synny. Toimitamme 3D-animaatiovideot hankkeen alussa määritellyn mukaisesti editoituina ja käyttövalmiina videotiedostoina.

Tarvitsetko lisätietoa siitä miten 3D-animaatiovideolla voidaan edesauttaa kohteesi erottumista, viestintää ja kiinnostavuutta markkinassa? Ota rohkeasti yhteyttä, niin kerromme mielellämme 3D-animaation mahdollisuuksista juuri sinun kohteessasi. Voit myös tutustua referenssivideoihin Youtube-kanavallamme.