Siirry suoraan sisältöön

Ajankohtaista

Tarjoamme ajankohtaista tietoa asuntokaupan tilanteesta, uusimmista palveluistamme ja tapahtumista sekä uutisia Bo:n kasvusta alan suunnannäyttäjänä.

Normaalin vilkas asuntokauppasyksy käynnissä

Elokuu jatkui Bo LKV:ssä siihen mihin heinäkuu jäi. Median uutisointi koronakehityksestä tai taloudellisen kehityksen epävarmuustekijöistä ei jarruttanut asuntokauppaa kasvukeskuksissa elokuussa mitenkään. Asuntokaupan syksy on käynnistynyt normaalin vilkkaana.

Kesällä asuntokauppa kasvoi ripeästi, elokuu käynnistynyt vilkkaasti

Asuntokaupan vuoristorata jatkui kesällä, kun koronan aiheuttama volyymin voimakas huhtikuinen lasku vaihtui ripeäksi kasvuksi, joka asettui kaupungista ja asuntokaupan toimijasta riippuen kesä-heinäkuussa joko lähelle tai jopa yli edellisen kesän tason. 

Bo LKV:ssa kasvu heinäkuusta 2019 heinäkuuhun 2020 oli jopa 37 %. Syksyn asuntokauppamarkkina on käynnistynyt vilkkaasti. Hinnat ja myyntiajat ovat normaaleja. 

Heinäkuu oli Bo:ssa erinomainen asuntokauppakuukausi

Bo LKV:ssa heinäkuun asuntomyynti oli korkeammalla tasolla kuin yhtenäkään heinäkuuna yhtiön historiassa. Verrattuna vuoden 2019 heinäkuuhun Bo LKV:n liikevaihto nousi ennakkotietojen mukaan 37 prosenttia ja kauppoja tehtiin hurjat 43 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Erittäin vahvaan kesäkuuhun nähden oltiin liikevaihdossa vain 2 prosenttia jäljessä.

Asuntokaupan markkinamurros käynnissä – katso Bo Beat -pikapulssi!

Bo LKV:ssa kesäkuun asuntomyynti jatkoi vahvasti toukokuun positiivista trendiä. Kesäkuun 2020 asuntomyynti Bo:ssa oli 18 % parempi verrattuna edellisvuoden kesäkuuhun ja oli tähän asti vuoden selkeästi paras kuukausi. Asuntokaupan markkinamurros on tosiasia. Bo on kasvattanut toiminta-alueillaan kasvukeskuksissa markkinaosuuttaan tammi-toukokuussa 2020 4,7 %.

Bo LKV myy asunnot kirkkaasti keskiarvoa nopeammin

Toukokuussa Bo LKV on tehnyt asuntokauppoja vilkkaasti kaikilla toiminta-alueillaan eli pääkaupunkiseudulla ja Porvoossa, Turussa, Tampereella, Lahdessa, Jyväskylässä, Kuopiossa sekä Oulussa. Laimean huhtikuun jälkeen lisääntynyt asuntotarjonta alkaa purkaa patoutunutta kysyntää. Myyntiajat ovat olleet yllättävänkin lyhyitä ja hintataso on säilynyt koronaa edeltävällä tasolla. 

Bo ja Unrealer uudistavat asuntokauppaa nyt yhdessä

Bo Family Group Oy on ostanut visualisointi- ja 3D-osaajan Unrealer Oy:n koko osakekannan. Bo on mm. Kauppalehden kasvuyritys-listalla huomioitu asuntokaupan ja asumisen palveluiden uudistaja. Itsenäisenä tulosyksikkönä Bo-konsernissa jatkava Unrealer vahvistaa Bo:n digitaalisia palveluita sekä erityisesti rakennuttajille tarjottavia markkinointi- ja myyntipalveluita.