Bo Business | Artikkelit

Työkalut tehokkaaseen kiinteistömarkkinointiin

Betonimyllyt jauhavat työmaalla. Jykevä torninosturi tiputtelee elementtejä paikoilleen. Urakoitsijat nauttivat 12 minuutin kahvitauoista. On otettu riskiä ja pääomia on sidottu. On rakenteilla rakennus, joka pitäisi myös saada myytyä tai vuokrattua täyteen. Mitä työkaluja markkinointiosaston täytyisi käyttää tavoitteen saavuttamiseksi?

Visualisoinnit ja animaatiot

Uudiskohteiden ennakkomarkkinointi kasvattaa jatkuvasti rooliaan kiinteistöjen markkinoinnissa. Jokaisella grynderillä on omat minimivaatimuksensa täyttöasteesta, jonka perusteella projekti voidaan käynnistää. Käytännössä tehokas ennakkomarkkinointi voikin parhaillaan nopeuttaa huomattavasti projektin riskittömämpää käynnistymistä.

Rakentamattomasta kohteesta tehdyt 3D-visualisointikuvat tai animaatiot sisältä ja ulkoa, ovat kiistatta paras tapa tuoda tulevan rakennuksen ulkomuotoa ja tunnelmaa esille. Mikä parasta, niiden kustannustaso on viime vuosina tippunut huimasti, kun kuvien renderöintiin vaadittava prosessointiteho on kasvanut. Huomattavaa on myös, että visualisointien ja animaatioiden käyttöikä voi olla vuosia, koska niiden elinkaari kestää aina suunnitteluvaiheesta kohteen valmistumiseen asti.

Videot

Videot ovat olleet jo jonkin aikaa markkinoinnin uusi musta ja niiden kulutus kasvaa Youtuben mukaan yli 100% joka vuosi. Videot myös nostavat useiden statistiikkojen mukaan huimasti konversioasteita ja esimerkiksi videon avulla esitelty kiinteistö saa 403% enemmän yhteydenottoja kuin ilman videota. Lisäksi drone-koptereiden kysyntä on räjähtänyt ja niiden myynnin odotetaan olevan 7 miljoona kappaletta nykyisen 2,5 miljoonan sijaan.

Videot ovat ja tulevat jatkossakin olemaan osa markkinoijien työkalupakkia. Etenkin video toimii erinomaisena työkaluna kiinnostuksen herättämiseen ja konversioiden kasvattamiseen sosiaalisessa mediassa. Lisäksi nykyään edullisella kopterikuvauksella on mahdollista havainnollistaa kohteen sijaintia ja merkittävimpiä lähipalveluita.

3D-virtuaaliesittelyt

Asuntoesittelyitä ei järjestetä enää ainoastaan sunnuntaisin. Toimistoihin ei tarvitse enää käydä availemassa ovia. Enää ei tarvitse koputella asiakkaan kanssa seinää ja arvailla onko se kipsiä vai betonia. Kiinteistöjen esittelyt ovat mahdollista pitää auki 24/7 ja ne antavat parhaimmillaan enemmän informaatiota kuin paikan päällä käyminen. Kiitos internetin ja uuden 3D-teknologian.

Tilassa vapaan liikkumisen mahdollistavat 3D-virtuaaliesittelyt tai toiselta nimeltään 3D-tilaesittelyt ovat kiinteistömarkkinoinnissa jo kovasti yleistyneet. Vaikka itse teknologia ei ole kauhean monta vuotta vanha, ympäri maailmaa on kuvattu jo yli 300 000 mallia ja malleja luodaan lisää joka kuukausi 22 000 kappaletta. Erittäin kustannustehokkaat 3D-tilaesittelyt ovat myös suoraan yhteensopivia virtuaalilasien kanssa.

Virtuaalitodellisuus

Monen teknologian kohdalla kiinteistöala tulee aina jälkijunassa. Virtuaalitodellisuuden kohdalla meille rakas kiinteistöala tulee kuitenkin olemaan ensimmäisiä todellisia hyödyntäjiä. Virtuaalitodellisuus mahdollistaa kohteisiin tutustumisen tavalla, joka takuuvarmasti aiheuttaa wau-kokemuksen asiakkaalle. Enää ei myöskään tarvita paksua lompakkoa vaan virtuaalitodellisuuteen ja 3D-tilaesittelyihin pääsee kiinni muutamalla sadalla eurolla.

Vaikka vielä on matkaa virtuaalilasien kuluttaja-adoptioon, voi esimerkiksi asuntomyynti ottaa käyttöönsä lasit omaan toimipisteeseensä jo tänään. Virtuaalilasien avulla asuntomyyjä tai toimistovuokraaja voi esitellä myytäviä kohteita asiakkaalle käymättä jokaisessa kohteessa paikan päällä. Virtuaalitodellisuus ei ole siis tulevaisuutta vaan ihan tässä ja nyt.

Kirjoitus on julkaistu alunperin Kiinteistöuutisten kumppaniblogissa. 


Markkinointiratkaisujemme avulla kohteesi menestyy paremmin. Sinä säästät aikaa, vaivaa ja etenkin euroja, kun kauppa käy nopeampaa.

Haluatko kuulla lisää, mitä voimme tarjota?